Senaste Inlägg

Vem är jude?

Vem är jude?

Vem är egentligen en jude? Det vanligaste svaret på den frågan burkar vara,
 "har du en judisk mor så är du jude."
Men vissa säger att om deras fader är jude så är man jude. Men enligt google och Wikipedia och vår lärare Anders Erenius (den bästa) så är man bara jude om man har en judisk mor. Men man kan ju kovertera till judendomen, och det ska jag skriva i nästa inlägg när jag kommer hem från skolan. (Tillbaka till ämnet!). Om man har judiska föräldrar men inte tror på judendomen så är man ändå jude.


1 Kommentarer

Postat av: Anders Branderud den 2010-09-18 @ 17:31:21
http://bloganders.blogspot.com

Enligt Torah så måste man göra sitt yttersta att praktisera direktiven i Torah för att fortsätta vara en jude. Alltså de som är födda judar, men sedan förkastar direktiven i Torah blir uteslutna av Skaparen ur Hans förbund med det Bibliskt-definierade Israel.



Ett exempel: ” As Esâu′ was born of the same mother as Yaaqov′ , yet was an Arab, Eisâu is proof that simply being born of a Jewish mother or having Jewish DNA isn't sufficient to make one a Jew. Rejection of Torâh [Torah] excludes even one born of a Jewish mother from Israel and being a Jew.” [citat: www.netzarim.co.il)



Jag har bytt religion från att vara hängivet kristen till att istället praktisera judendom.



En stor anledning till att jag praktiserar judendom är pga. det går att bevisa - med formell logik baserat på vetenskapliga premisser [ingen pseudo-vetenskap] -existensen av en Skapare och att Dennes Instruktioner finns i Torah samt att Dennes syfte med mänskligheten är att de ska praktisera de Instruktionerna. [Klicka på denna länk för bevis: http://bloganders.blogspot.com/2009/08/proof-of-existence-of-intelligent-and.html]



Anders Branderud


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback